Algemene voorwaarden - alleshergebruiken.nl

Inhoudsopgave:

Artikel 1 – Definities

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Artikel 3 – Toepasselijkheid

Artikel 4 – Het aanbod

Artikel 5 – De overeenkomst

Artikel 6 – Herroepingsrecht voor consumenten

Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

Artikel 9 – De prijs

Artikel 10 – Conformiteit en garantie

Artikel 11 – Levering en uitvoering

Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

Artikel 13 – Betaling

Artikel 14 – Klachtenregeling

Artikel 15 – Geschillen

Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Bedenktijd: De termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van het herroepingsrecht.
  • Consument: De natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer.
  • Zakelijke klant: Een natuurlijke of rechtspersoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst aangaat met AllesHergebruiken.nl.
  • Herroepingsrecht: De mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand. Dit geldt niet voor tweedehands artikelen (Zie artikel 8).
  • Ondernemer: De natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten en ondernemers aanbiedt.
  • Overeenkomst op afstand: Een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.


Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

  • Naam ondernemer: AllesHergebruiken.nl
  • Vestigingsadres: Van IJsendijkstraat 180N,1442 LC Purmerend
  • E-mailadres: info@alleshergebruiken.nl
  • KvK-nummer: 36037282
  • Btw-identificatienummer: NL0033.97.968.B.01


Artikel 3 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen de ondernemer en zowel consumenten als zakelijke klanten.
  2. Indien in deze voorwaarden wordt verwezen naar “de consument”, geldt dit voor natuurlijke personen die niet handelen in de uitoefening van beroep of bedrijf. Indien naar “de zakelijke klant” wordt verwezen, geldt dit voor natuurlijke of rechtspersonen die handelen in de uitoefening van beroep of bedrijf.
  3. Voor zakelijke klanten kunnen specifieke voorwaarden van toepassing zijn, zoals beperkingen op het herroepingsrecht en afwijkende garantievoorwaarden.


Artikel 4 – Het aanbod

  1. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument of zakelijke klant mogelijk te maken.
  2. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
  3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument en zakelijke klant duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.


Artikel 5 – De overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument of zakelijke klant van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
  2. Indien de consument of zakelijke klant het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod.
  3. Voor zakelijke klanten geldt dat een bestelling alleen definitief is na schriftelijke bevestiging van de ondernemer, of wanneer de ondernemer met de uitvoering is begonnen.


Artikel 6 – Herroepingsrecht voor consumenten

  1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden.
  2. De bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, het product heeft ontvangen.
  3. Het herroepingsrecht geldt niet voor zakelijke klanten tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.


Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping

  1. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening.
  2. De ondernemer zal alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen.
  3. Voor zakelijke klanten zijn de kosten van retourzending altijd voor eigen rekening, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.


Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

De ondernemer kan het herroepingsrecht uitsluiten voor de volgende producten:

  • Producten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
  • Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
  • Producten die speciaal voor de klant zijn besteld of op maat gemaakt;
  • Tweedehands goederen waarvan de staat vooraf duidelijk is aangegeven.


Artikel 9 – De prijs

  1. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn exclusief BTW.
  2. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
  3. Voor zakelijke klanten kunnen bijkomende kosten van toepassing zijn, zoals administratie- of transportkosten. Deze worden duidelijk vermeld tijdens het bestelproces.


Artikel 10 – Conformiteit en garantie

  1. De ondernemer staat ervoor in dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid, en de wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
  2. Voor consumenten geldt een wettelijke garantieperiode. Voor zakelijke klanten kan een afwijkende garantieperiode gelden, afhankelijk van het soort product.
  3. Eventuele gebruikssporen bij tweedehands producten worden vooraf duidelijk vermeld.


Artikel 11 – Levering en uitvoering

  1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten.
  2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument of zakelijke klant aan de ondernemer kenbaar heeft gemaakt.
  3. De ondernemer zal geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed uitvoeren, doch uiterlijk binnen 30 dagen, tenzij een langere leveringstermijn is overeengekomen.


Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

  1. De consument of zakelijke klant kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan, te allen tijde opzeggen met inachtneming van de daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste een maand.
  2. Voor zakelijke klanten kunnen afwijkende regels gelden met betrekking tot duur en opzegging, zoals vermeld in de specifieke overeenkomst.


Artikel 13 – Betaling

  1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktijd.
  2. Voor zakelijke klanten geldt een betalingstermijn van 30 dagen, tenzij anders overeengekomen.
  3. In geval van wanbetaling door de consument of zakelijke klant heeft de ondernemer behoudens wettelijke beperkingen het recht om de vooraf aan de klant kenbaar gemaakte redelijke kosten in rekening te brengen.


Artikel 14 – Klachtenregeling

  1. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer.
  2. Ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen beantwoord, gerekend vanaf de datum van ontvangst.


Artikel 15 – Geschillen

  1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument of ondernemer waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  2. Geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement van de vestigingsplaats van de ondernemer, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.


Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen

Aanvullende of van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd. Voor ondernemers kunnen aanvullende bepalingen gelden die in een aparte overeenkomst worden vastgelegd.